سایش دندانی چیست؟
بسیاری از ساختارهای بدن از آغاز زندگی تا پایان، به صورت مداوم در حال تقسیم سلولی هستند و در واقع به واسطه همین تقسیم سلولی در صورت آسیب دیدن دوباره تا حدودی ترمیم میشوند.
استخوان یکی از این بخشها است که در صورت شکستگی میتواند دوباره ترمیم شود. اما برخی از ساختارهای بدن، با آسیب دیدن یا حتی با گذشت زمان و افزایش سن، تحلیل رفته و حتی از بین میروند. دندانها (مشخصا مینای دندان) جزء این ساختارها هستند که بنا به دلایلی از جمله پوسیدگی دندان ، تروما و … دچار سایش شده یا از بین میروند.
سایش یا ساییدگی دندان به معنای از بین رفتن بافت دندان به طرقی غیر از پوسیدگی دندان است. سایش دندان یک مشکل بسیار شایع است که تقریباً در 97٪ از جمعیت رخ می دهد. این مشکل یک روند طبیعی و فیزیولوژیک است که در طول زندگی اتفاق میافتد، اما با افزایش طول عمر افراد و استفاده مداوم از دندانها در طول زندگی، احتمال کاهش سطح و کوتاه شدن دندانها قابل توجهتر میشود.
انواع سایش دندانی کدامند؟
اِروژن:
نوعی سایش با علت شیمیایی هست که در اثر مصرف غذاها یا نوشیدنی های اسیدی و یا در افرادی که دچار ریفلاکس و یا بولیمیا هستند ایجاد میشود.
اَتریشن:
نوعی سایش با علت مکانیکی هست که معمولا در اثر عادات پارافانکشنال مثل براکسیسم(دندان قروچه) و یا کِلِنچینگ ایجاد میشود.
اَبرژِن:
نوعی سایش مکانیکی هست که معمولا به علت استفاده از مسواک هارد و یا بد و محکم مسواک زدن در قسمت سرویکال (طوق دندان) ایجاد میشود.
اَبفرکشن:
نوعی سایش هست که به علت فشارهای ناشی از تماس های مخرب دندانی بخصوص در حرکات طرفی در افرادی که دچار مال اکلوژن و یا عادات پارافانکشنال هستند در طوق دندان ایجاد میشود و نمای سایش در ابفرکشن v_shaped هست برخلاف ابرژن که سایش بصورت روند می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید