ایمپلنت دندان در مرکز دندانپزشکی دکتر آیدا ابراهیمی

ایمپلنت دندان چیست؟

برخی از مردم به دلیل افزایش سن و یا دیگر مشکلاتی که ممکن است برای هرکسی پیش آید، یک یا تعدادی از دندان‌هایشان را از دست داده‌اند. این مشکل نه تنها از لحاظ ظاهری خوشایند نیست، بلکه مشکلات دیگر مانند ناراحتی ناشی از خوب غذا نخوردن و… را نیز به وجود می‌آورد. به دلیل مشکلات این چنینی و نیز مسائل زیبایی شناختی دندان ها، افراد به دنبال روشی دائمی برای جایگزینی دندان های از دست رفته ی خود هستند. پیش از به وجود آمدن ایمپلنت دندان، استفاده از پروتز متحرک (در اصطلاح عامیانه دندان مصنوعی) به جای ایمپلنت مرسوم بود.

اما امروزه، کاشت ایمپلنت باعث انقلابی در جایگزینی دندان ها شده است. قبل از اینکه ایمپلنت دندان به وجود بیاید، افراد دارای پروتز دندان قادر به جویدن انواع بسیاری از مواد غذایی نبودند. امروزه این مشکل با استفاده گسترده از ایمپلنت دندان مرتفع شده است. کوتاهترین تعریف ایمپلنت دندان می تواند این باشد که “ایمپلنت یک دندان مصنوعی دائمی برای جایگزینی دندان و یا دندان های از دست رفته است که درست همانند دندان های طبیعی عمل می کند”

در گذشته، افراد بی دندان مجبور بودند که از دست دندان مصنوعی (پروتز متحرک) استفاده کنند ولی مشکل این نوع پروتز ها ان بود که بمرور تحلیل استخوان باعث لقی و جابجایی ان در حین غذا خوردن و حرف زدن می شد.

ایمپلنت دندان جایگزین ریشه های دندان می شود. ایمپلنت ها یک پایه قوی برای دندان دائمی (ثابت) یا قابل جابجایی ایجاد می کنند که با دندان های طبیعی شما سازگاری دارند.

ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم خالص است که با بدن انسان سازگاری دارد. شکل آن به صورت میله باریکی است که درون استخوان فک قرار داده می شود. گفته می شود که امروزه ایمپلنت دندان بهترین جایگزین برای دندانهای از دست رفته است. نکته قابل توجه در مورد آن این است که اگر پس از قرار گرفتن در فک به طور صحیح از آن نگهداری شود، ماندگاری بسیار بالایی خواهد داشت.

 

ساختار ایمپلنت دندان

همانطور که در قسمت بالا بیان شدن، ایمپلنت دندان به جای دندان های از دست رفته قرار می گیرد. این جایگزین دندان های از دست رفته از سه بخش تشکیل شده اند:

تاج

قسمتی که مانند دندان است و معمولا از مواد سرامیکی ساخته شده است ، تاج ایمپلنت به گونه ای طراحی شده است که مانند دندان طبیعی می باشد.

اتصال دهنده یا اباتمنت

گاهی اوقات به عنوان “abutment” شناخته می شود ، اتصال دهنده برای اطمینان از قرار گرفتن قسمت تاج روی پایه ایمپلنت خود استفاده می شود ، و اغلب به شکل شش ضلعی یا هشت ضلعی است.

پایه ایمپلنت

یک پیچ تیتانیومی است که با استخوان طبیعی ترکیب می شود تا یک پایه ایمن و پایدار فراهم کند. پایه ی ایمپلنت مانند دندان طبیعی عمل می کند.

موارد استفاده ایمپلنت دندان

در صورتی‌ که دندان‌هایتان ترک خورده یا شکسته باشد و شکستگی به حدی باشد که نتوان با درمان‌های ترمیمی مانند باندینگ، لمینت یا روکش دندان آن را اصلاح کرد ممکن است کشیدن دندان و جایگزینی آن با ایمپلنت بهترین راه حل باشد. دندان‌پزشک پس از معاینه دهان و بررسی شرایط دندان، مشخص می‌کند آیا نیاز به ایمپلنت دندان دارید یا نه. در هر صورت اولین هدف دندانپزشک حفظ و نجات دندان طبیعی است. دندان‌هایی که شکستگی بزرگی دیده‌ اند و قابل ترمیم نیستند چاره ‌ای به جز ترک دهان ندارند. ایمپلنت دندان کاملاً شبیه دندان طبیعی خودتان است و می‌توانید با آن هر آنچه را که میجویدید، بجوید.

از دست دادن دندان‌ها واقعه ناراحت کننده ‌ای است چرا که بر زیبایی و عملکرد دهان تأثیر می‌گذارد. اگر موقعیت دندان از دست رفته در ناحیه جلوی دهان باشد، تأثیر زیادی بر زیبایی دندان‌ها گذاشته و حتی ممکن است بر تکلم نیز تأثیر بگذارد. با ایمپلنت دندان جای خالی دندان پر شده و دندان به راحتی جایگزین می‌شود.

لق شدن دندان مصنوعی مشکلی نیست که دست کم گرفته شود چرا که بر تمامی کارهای روزمره از غذا خوردن گرفته تا صحبت کردن، تأثیر می‌گذارد. هنگامی که دندان مصنوعی استفاده می‌شود پس از مدتی به علت تحلیل رفتن استخوان فک، دیگر بر ساختارهای زیرین منطبق نیست و ممکن است تکان خورده یا از جای خود در بیاید و یا به ‌طور کلی اندازه نباشد. ایمپلنت دندان جایگزین بسیار خوبی برای دندان مصنوعی است. افرادی که از دندان مصنوعی خسته شده‌ اند و یا از بابت درآمدن آن هنگام صحبت کردن یا غذا خوردن نگرانی دارند می‌توانند از ایمپلنت تکی و یا پروتزهای بر پایه ایمپلنت استفاده کنند.

در صورتی که دندان خود را از دست داده باشید، استخوان فک شروع به باز جذب نموده و به مرور تحلیل می‌رود. تنها چیزی که جلوی تحلیل رفتن استخوان فک را می‌گیرد، ایمپلنت دندان است. ایمپلنت دندان در داخل استخوان فک قرار گرفته و به آن چشم می‌خورد در نتیجه نیرویی که در هنگام جویدن بر آن وارد می‌شود باعث تحریک استخوان به بازسازی می‌شود. برای این امر فرآیند یکپارچگی استخوان ( جوش خوردن استخوان به ایمپلنت) حیاتی است.

برخی افرادی که دندان مصنوعی استفاده می‌کنند، پس از مدتی متوجه می‌شوند نیمه پایینی صورت کوتاه‌تر شده و فکها در هم فرو رفته اند. علت آن تحلیل رفتن استخوان با گذر زمان است. از آنجایی که دندان مصنوعی کمکی به بازسازی و تحریک استخوان نمی‌کند، جلوی تحلیل رفتن استخوان‌ها را نمی‌گیرد بلکه برعکس باعث تخریب آن می‌شود. این امر منجر به کوتاه شدن فکها و کاهش ارتفاع فاصله بین بینی تا چانه می‌شود. ایمپلنت دندان این مشکل را برطرف می‌کند.

دندانپزشکان ایمپلنت دندان را برای پروتزهای دندانی گوناگون به کار می برند که هم به عنوان پشتیبان برای دندان های ثابت و هم متحرک استفاده خواهد شد. در مواقعی که از ایمپلنت برای پشتیبانی دندان ثابت استفاده می شود پروتز به هیچ عنوان قادر به جابه جایی نخواهد بود. پل هایی که برای ایمپلنت دندان به کار می روند به گونه ای می باشند که قابلیت اتصال به بیش از یک فیکسچر را دارند. بدین صورت که یا به دندانی وصل هستند و یا درحالتی می باشد که گویا لنگر انداخته است.

ایمپلنت دندان در ابعادهای کوچک تری نیز انجام می شود که این کار در ارتودنسی و با نام ابزارهای لنگراندازی موقت شناخته می شود. این کار درواقع برای کمک به حرکت دندان به واسطه ی نیرویی که از مناطق لنگراندازی تولید می شود، موثر است. دندان تنها در مواقعی به حرکت درمی آید که نیروی وارده در جهت مطلوبی صورت گیرد.

نمونه کارهای ایمپلنت دندان دکتر آیدا ابراهیمی

مزایا و معایب ایمپلنت دندان

اگر نیاز به کاشت دندان دارید، احتمالا این سوال برای شما پیش بیاید که آیا ایمپلنت روش مناسبی برای درمان می‌باشد یا خیر؟ در اینجا سعی کردیم چند مورد از فواید ایمپلنت را ذکر کنیم تا بیماران راحت‌تر تصمیم بگیرند.

مزایای ایمپلنت دندان

  • میزان موفقیت ایمپلنت دندان بسیار بالاست بنابراین نتایج آن بسیار قابل پیش بینی است. همچنین با گذشت زمان نیازی به تعویض ندارد.
  • بعد از، از دست دادن دندان حتما باید سریعا جایگزینی برای دندان از دست رفته گذاشته شود تا مشکلاتی مثل کج شدن دندان‌های اطراف و عدم خوب جویدن غذا پیش نیاید. یکی از مزایای ایمپلنت این است که بلافاصله بعد از، از دست دادن دندان می‌توان از این روش برای جایگزین کردن آن استفاده کرد.
  • ایمپلنت دندان می‌تواند اعتماد به نفس از دست رفته‌ی فرد را به او بازگرداند، زیرا ظاهری شبیه به دندان طبیعی دارد.
  • با کاشت دندان به روش ایمپلنت می‌توان از مشکلاتی مثل تحلیل رفتن استخوان‌ها و فک جلوگیری کرد.
  • ایمپلنت دندان سلامت دندان‌های مجاور را تضمین می‌کند و به لثه‌ها نیز آسیبی نمی‌رساند.
  • امکان تجمع پلاک و باکتری در اطراف دندان مصنوعی بسیار بیشتر از دندان ایمپلنت شده می‌باشد. رعایت موارد بهداشتی در خصوص دندان ایمپلنتی بسیار ساده‌تر از روش‌های دیگر است. بنابراین احتمال پوسیدگی دندان و عفونت و التهاب لثه را به حداقل میزان ممکن می‌رساند.
  • معمولا دندان مصنوعی سقف دهان را می پوشاند. با کاشت ایمپلنت ، چیزی در سقف دهان شما وجود ندارد که در چشایی یا سایر فعالیت های طبیعی شما تداخل ایجاد کند.
  • ایمپلنت برای جویدن غذاها استحکام و قدرتی برابر با دندان طبیعی دارد.
  • برای کاشت ایمپلنت دندان نیازی نیست از سلامت دندانهای مجاور بکاهید و آنها را در خطر قرار دهید. در بریج بر پایه ایمپلنت و برخی انواع دندان مصنوعی از دندانهای مجاور برای ثابت نگه داشتن دندان استفاده میشود. برای کاشت ایمپلنت هیچ نیازی به تراشیدن دندانهای مجاور و یا تکیه کردن تاج مصنوعی به آنها وجود ندارد.
  • برای تمیز کردن دندان های مصنوعی باید از دهان برداشته شوند، در حالی که ایمپلنت دندان را میتوان راحت مسواک زد و یا از نخ دندان استاده کرد.
  • کاشت دندان می تواند از افتادگی صورت و پیری زودرس جلوگیری کند. افتادگی صورت می تواند یک اتفاق ناخواسته از دست دادن استخوان فک در نتیجه از دست دادن دندان ها باشد. اینجاست که یک سوم پایینی صورت شروع به فروپاشی می کند و به تدریج فاصله بین نوک بینی و چانه را می بندد. این تغییرات می تواند چین و چروک های اضافی در اطراف دهان ، نازک شدن لب ها و چانه نوک تیزتر باشد ، که باعث می شود فرد بسیار مسن تر از سن واقعی خود به نظر برسد.
  • عفونت و پوسیدگی. برای جلوگیری از تجمع باکتری ها در دهان و ایجاد عفونت ، هنوز باید از دندانهای مصنوعی مراقبت شود، اما موادی که از ایمپلنت های دندانی ساخته شده است نمی توانند پوسیده شوند. هرگز نگران ایجاد حفره در ایمپلنت های دندانی خود نخواهید بود!
  • دندان ایمپلنتی کاملا به استخوان فک متصل است و در آن ریشه دارد، بنابراین احتمال حرکت و تغییر حالت آن وجود ندارد و بیمار می‌تواند بدون نگرانی برای درمان این روش را انتخاب کند.
  • عمر بالای ایمپلنت دندانی. از آنجایی که یک بریج دندانی ممکن است حدود 10 سال دوام داشته باشد ، ایمپلنت های دندانی می توانند یک عمر باقی بمانند. جنس پایه ایمپلنت دندانی از تیتانیوم ساخته شده و با استخوان فک ادغام می شود و سازگاری کامل با بدن را دارد و میتوانید تا اخر عمر از آنها بهره ببرید.
  • اولین و مهم ترین مزیت ایمپلنت دندانی شباهت بسیار آن چه در کاربرد و چه در ظاهر به دندان های طبیعی میباشد. تا آنجایی که حتی شاید خود بیمار نیز نتواند تفاوت چندانی با دندان های طبیعی خود قائل شود. و این دندان ها میتوانند بصورت کامل کاربرد یک دندان طبیعی را داشته باشند. ترمیمی که روی ایمپلنت قرار میگیرد (روکش) همرنگ و مشابه دندان طبیعی بوده و عملکرد آن نیز مشابه دندان طبیعی است به همین علت نمیتوان تفاوت بین دندان ایمپلنتی و دندان طبیعی را تشخیص داد.
  • گفتار طبیعی را بازمیگرداند. از دست دادن دندان میتواند شکل گفتار شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد و همچنین پروتز متحرک (دندان مصنوعی) هم در اکثرا مواقع به طور کامل گفتار ما را به حالت اولیه بر نمی گرداند. اما ایمپلنت دندان که بیشترین شباهت را به دندان های طبیعی دارد، میتواند نحوه صحیح بیان کلمات را به ما برگرداند.
  • برخی از بیماران به دلیل ظاهر مصنوعی روکش یا دندان مصنوعی، از انجام درمان فرار می‌کنند. با استفاده از ایمپلنت، دندانپزشک قادر است دندانی با ظاهری کاملا شبیه به دندان طبیعی برای بیمار بگذارد. این مزیت باعث می‌شود افرادی که با ظاهر سایر روش‌های درمانی مشکل دارند، به راحتی از ایمپلنت برای جایگزین دندان از دست رفته‌ی خود استفاده کنند.

معایب ایمپلنت دندان

ایمپلنت در مقایسه با دیگر روش‌های درمانی شبیه به خود، تقریبا کمترین عوارض و معایب را دارد. با این وجود متناسب با جنس ایمپلنت، کیفیت آن و نحوه‌ی کار متخصص دندانپزشک این عوارض می‌تواند متغیر باشد. برخی از مهم‌ترین معایب ایمپلنت دندان عبارت اند از:

  • شکستن بدنه ایمپلنت: احتمال شکستن بدنه‌ی ایمپلنت بسیار ضعیف است اما غیرممکن نیست. در صورتی که فشار شدیدی به ایمپلنت وارد شود ممکن است بشکند. اگر ایمپلنت دچار شکستگی شود، امکان اصلاح آن وجود ندارد.
  • لق شدن و افتادن روکش ایمپلنت: با وجودی که امکان حرکت دندان ایمپلنتی وجود ندارد، اما اگر فشار‌های شدیدی به بخش‌هایی از ایمپلنت وارد شود ممکن است روکش ایمپلنت بیفتد. در صورت بروز چنین مشکلی حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  • ترس عمل جراحی ایمپلنت دندان: نکته اولی که در کاشت ایمپلنت به ذهن بعضی از افراد خطور می‌کنند واژه جراحی می‌باشد که باعث ترس (فوبیا) در بعضی افراد می‌شود، که تا حدی این ترس ها منطقی می باشد همچون ترس از تزریق بی حسی، ترس از شکافتن لثه، ترس از خونریزی، ترس از بخیه زدن، ترس از عوارض و درد های بعد از کاشت ایمپلنت که تمام این موارد با تکنیک های ویژه و بهره گیری از لوازم و ابزار تخصصی و فوق تخصصی قابل برطرف نمودن یا کاهش حداکثری ترس می باشد.
  • نیاز به انجام عمل جراحی متعدد: انجام عمل جراحی و فرایند قبل و بعد از آن برای بیمار فرایندی ناراحت کننده اضطراب آور و دردناک است. در طول فرایند کاشت ایمپلنت، نیاز به جراحی مختصری برای سوراخ کردن استخوان فک به منظور کاشت ایمپلنت و پس از جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک نیز نیاز به جراحی دیگری برای برداشتن لثه و قرار دادن اباتمنت است. اما دندانپزشکان این اطمینان را به شما می دهند که حین انجام عمل جراحی کاشت ایمپلنت احساس ناراحتی تان حتی نسبت به عصب کشی یا کشیدن دندان کمتر باشد. از نظر بیماران انجام عمل جراحی کاشت ایمپلنت تقریباً در حد پر کردن دندان است و زمان مورد نیاز برای انجام این عمل جراحی مختصر نیز حدود ۱۰ دقیقه است.
  • نیاز به کاشت استخوان: از دیگر معایب کاشت ایمپلنت این است که بسته به شرایط بیمار ممکن است نیاز به جراحی های دیگری پیش از کاشت ایمپلنت باشد. به عنوان مثال اگر تراکم استخوان فرد کافی نباشد باید پیش از اقدام به کاشت ایمپلنت، جراحی پیوند استخوان انجام می گیرد و همچنین در صورتیکه کاشت ایمپلنت در فک بالا انجام گیرد ممکن است نیاز به عمل جراحی برای لیفت سینوس باشد.
  • عفونت ایمپلنت: مواردی که باعث عفونت ایمپلنت شود بسیار نادر است. با این حال بین بیماران این اصطلاح به اشتباه رایج شده است. در مواردی که کاشت ایمپلنت به درستی صورت نگیرد و دندان ایمپلنتی کاملا به استخوان جوش نخورد، ممکن است دندانپزشک دندان را جدا کند. در برخی موارد بیماران فکر می‌کنند که چون دندان ایمپلنتی عفونت کرده است، آن را خارج کرده‌اند که این باوری اشتباه است.
  • هزینه ایمپلنت دندان: از معایب دیگر کاشت ایمپلنت هزینه بردار بودن آن نسبت به پروتز ثابت و پروتز متحرک می باشد که البته این نگاه شاید در کوتاه مدت منطقی باشد ولی در دراز مدت با توجه به نکات ضعف پروتزهای متحرک و ثابت منطقی به نظر نمی‌رسد. با وجود اینکه هزینه بالایی دارد، اما نمی توان مزیت های آن را نادیده گرفت.
  • عوارض ایمپلنت: عوارض ایمپلنت دندان به طور کلی به دو قسمت عمده تقسیم بندی میشود که اولین مورد آن، عوارض عمل جراحی ایمپلنت دندان که در چند روز اولیه بعد از جراحی اتفاق می افتد که چندان خطرناک نبوده و دسته دوم این عارضه ها، مدتی بعد از کاشت ایمپلنت دندانی رخ میدهد که در مواردی خطرناک بوده و نیازمند رسیدگی متخصص میباشد.
  • زمان بهبودی طولانی مدت: یکی از مهمترین معایب کاشت ایمپلنت این است که زمان انتظار برای بهبودی کامل پس از کاشت دندان بسیار طولانی است. روش کاشت دندان حدود ۳ تا ۶ ماه برای جوش خوردن ایمپلنت به استخوان دندان پیش از انجام آخرین مرحله زمان می برد.
  • شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت: همانطور که قبلا گفته شد، وارد شدن فشار زیاد به ایمپلنت ممکن است باعث بروز مشکلاتی مثل افتادن روکش ایمپلنت شود. این فشار حتی ممکن است به شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت نیز کمک کند. این فشارها اغلب به دلیل مشکل دندان قروچه و حتی رفتن موادغذایی بسیار سخت یا رفتن سنگ زیر دندان است.
  • عدم پوشش بیمه درمانی: یکی از معایب کاشت ایمپلنت که روی انتخاب روش درمان از لحاظ بیماران موثر است این است که بیمه های درمانی کاشت دندان به روش ایمپلنت را پوشش نمی‌دهند و فقط ممکن است برخی از بیمه های تکمیلی بخشی از هزینه‌های آن را به شما پرداخت کنند اما میزان پرداخت آنها نیز بسیار ناچیز است. این عدم پوشش دهی بیمه تاثیر بسیار زیادی در تصمیم گیری افراد برای استفاده از روش ایمپلنت دندان دارد چون بیماران مجبورند بخش اعظمی از هزینه‌های مربوط به کاشت دندان را از جیب بپردازند.

مراحل انجام ایمپلنت دندان

1

- مشاوره اولیه

اولین کاری که برای دریافت ایمپلنت باید انجام دهید این است که برای مشاوره اولیه دندانپزشک ایمپلنت خود را ملاقات کنید. در طی این قرار ملاقات، متخصص ایمپلنت یک معاینه جامع دندانپزشکی را انجام می دهد، اشعه ایکس از دهان شما گرفته و سپس برداشت های لازم دندان های شما را انجام می دهد. بعد از این، متخصص ایمپلنت دندان شما در مورد برنامه درمانی، مراحل انجام ایمپلنت، مدت زمان لازم برای ایمپلنت و اینکه در دوران بهبودی باید چه کاری انجام دهد، با شما صحبت خواهد کرد. همچنین ممکن است متخصص ایمپلنت در مورد اینکه آیا به پیوند استخوان احتیاج دارید یا نه، صحبت کند. در طی این مشاوره با متخصص ایمپلنت، انجام مرحله اول را برنامه ریزی می کنید.
2

- پیوند استخوان و کشیدن دندان

اگر پیوند استخوانی داشته باشید ، ممکن است 4 تا 12 ماه طول بکشد تا فک شما برای اولین ایمپلنت آماده شود. این دوره اجازه می دهد تا استخوان شما به درستی التیام یابد.
3

- قرار دادن ایمپلنت

در مرحله بعد ، شما آماده دریافت ایمپلنت خواهید بود، یعنی همان پایه فلزی ایمپلنت دندان که به استخوان شما می رود و به عنوان ریشه دندان عمل می کند. قرار دادن پایه ایمپلنت می تواند 30-60 دقیقه طول بکشد. بعد از قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک، روند بهبودی می تواند تا سه تا پنج ماه برای فک پایین و تا هفت ماه برای فک فوقانی طول بکشد. پس از بهبودی دهان ، برای مرحله بعدی دریافت ایمپلنت دندان آماده خواهید بود.
4

- قرار دادن هیلینگ

پس از ترکیب ایمپلنت با استخوان فک ، شما آماده مرحله بعدی ایمپلنت دندان هستید که یک هیلینگ (به شکل کلاهک) و احتمالاً یک تاج موقت را دریافت می کنید. متخصص ایمپلنت کلاهک را روی پایه ایمپلنت قرار می دهد – این کلاهک یک قطعه فلز گرد است که لثه ها را از ایمپلنت دور نگه می دارد و کمک می کند تا بافت لثه به درستی بهبود یابد. این قطعه فلز بین 2 تا 4 هفته باید بماند. بعد از این مدت، که در آن بافت لثه شما باید بهبود یابد، دندانپزشک آن را برداشته و به مرحله بعدی ایمپلنت دندان حرکت می کند.
5

- قرار دادن اباتمنت

مرحله بعدی ایمپلنت، قراردادن اباتمنت روی پایه ایمپلنت دندان است. اباتمنت از تاج دندان پشتیبانی می کند . پس از قرار دادن اباتمنت ، متخصص ایمپلنت، تاج موقت را به مدت 4 تا 6 هفته روی اباتمنت قرار می دهد. در طول این مدت تاج دائمی شما ساخته خواهد شد. همه این مراحل که گفته شد در طول درمان ایمپلنت فوری در چند جلسه دندانپزشکی انجام می شود. ایمپلنت دندان فوری بلافاصله پس از کشیدن دندان آسیب دیده و در یک جلسه دندانپزشکی قابل انجام است. با اینحال احتمال نارسائی ایمپلنت فوری بیش از ایمپلنت معمولی است. البته ایمپلنت دندان در یک روز برای بیمارانی که استخوان کافی دارند به خوبی نتیجه داده است.
6

- قرار دادن تاج دائمی

اکنون برای مرحله آخر دریافت ایمپلنت – قرار دادن تاج دائمی – آماده هستید. تاج ها قسمت زیبای دندان هستند. دو نوع اصلی تاج دندان وجود دارد که شما و متخصص ایمپلنت می توانید انتخاب کنید.

تاج قابل جابجایی: دندان های مصنوعی قابل جابجایی برای شبیه سازی دندان طبیعی و بافت لثه اطراف آن هستند. به طور معمول روی یک قاب فلزی نصب شده است . این بدان معنی است که می توانید تاج را برای تمیز کردن روزانه بردارید.
تاج ثابت: با استفاده از تاج ثابت ، دندان مصنوعی یا داخل ایمپلنت پیچ می شود یا به آن چسبانده می شود و دائمی است. شما قادر نخواهید بود تاج ثابت را برای تمیز کردن از جای خود خارج کنید. بیشتر اوقات ، تاج دائمی بسیار قوی تر و پایدارتر از تاج متحرک است.

هزینه و تعرفه ایمپلنت دندان

  • قیمت ایمپلنت دندان به عوامل متعددی بستگی دارد. کاشت دندان، یکی از درمان های نسبتاً گران در حوزه دندانپزشکی است و کاملاً طبیعی است زمانی که برای جایگزینی دندان از دست رفته، به فکر ایمپلنت هستید، به اطلاعاتی درباره قیمت ایمپلنت دندان نیاز داشته باشید.
  • پروسه درمان که ممکن است شامل معاینه دهان و دندان، اشعه ایکس پانورامیک، سی تی اسکن، کشیدن دندان، پیوند استخوان و جراحی سینوس لیف باشد؛ بر قیمت ایمپلنت تاثیرگذار است.
  • نوع و جنس ایمپلنت، هزینه ای که پزشک و لابراتوار دارد و در صورت نیاز به جراحی های بازسازی، هزینه آن به هزینه ایمپلنت نیز اضافه خواهد شد.
  • اگر شما برای کاشت ایمپلنت نیاز به عمل سینوس لیفت داشته باشید لازم است که هزینه این عمل را نیز به طور جداگانه پرداخت کنید. علاوه بر این برخی از افراد به دلیل سست بودن یا ناکافی بودن بافت استخوان فک نیازمند عمل پیوند استخوان هستند.
  • هزینه ای که شما برای ایمپلنت دندان میپردازید شامل عمل جراحی برای کاشت پایه ایمپلنت، اباتمنت و تاج ایمپلنت است. نوع فلز و جنس ایمپلنت تاثیر بسیار زیادی روی هزینه نهایی کاشت دندان دارد. فلزاتی که برای ساخت ایمپلنت مورد استفاده قرار میگیرند متفاوت هستند.
  • ایمپلنت ها ساخته کشورهای مختلفی هستند. ممکن است در تحقیقات خود به اسم تعدادی از کشور بربخورید و فکر کنید این نوع ایمپلنت از همه بهتر است! اما باید توجه کنید که هر کشور، چند نوع ایمپلنت دارد. یعنی ایمپلنت ها درجه بندی دارند. بسته به نیاز بیمار، پزشک برندهای مختلف را که برای بیمار مناسب است معرفی کرده و بیمار خود بر اساس قیمت ایمپلنت انتخاب می‌کند. در هر صورت با وجود قیمت‌های مختلف، دندانپزشک قطعا بهترین برندها را معرفی می‌کند تا بهترین عملکرد و طول عمر را داشته باشند.

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

  • پس از اتمام کاشت دندان یک برنامه مراقبتی پس از درمان در اختیار شما قرار داده می‌شود تا بتوان ایمپلنت‌ها را در وضعیت خوبی نگه داشت. شما باید بطور منظم معایناتی برای نگهداری از لثه‌ها داشته باشید. این معاینات کلید حفظ سلامت ایمپلنت دندان هستند. ایمپلنت زنده نیست اما لثه و استخوان اطراف در صورتی که در وضعیت بهداشتی مطلوبی قرار نداشته باشند، می‌توانند عفونی شده و منجر به شکست درمان ایمپلنت گردند. ایمپلنت‌ها همچنین فاقد سیستم جذب ضربه می‌باشند بنابراین در صورت محکم جویدن، ممکن است ایمپلنت تحت فشار بیش از حد قرار بگیرد و این مساله باید بطور منظم توسط دندانپزشک کنترل شود.
  • به مدت یک ساعت بر روی گاز پانسمان قرار گرفته بر روی محل جراحی فشار وارد کنید. پس از این مدت، این گاز باید برداشته شده و دور انداخته شود و با یک گاز دیگر جایگزین گردد.
  • در اسرع وقت و پیش از اینکه اثر داروی بی‌حسی موضعی از بین برود از داروهای ضد درد تجویز شده استفاده کنید. خوردن مواد غذایی می‌تواند از ایجاد حالت تهوع در اثر داروهای مسکن جلوگیری می‌کند.
  • از شست‌شوی شدید دهان یا لمس کردن محل زخم پس از جراحی پرهیز کنید. این امر ممکن است با از بین بردن لخته خونی تشکیل شده بر روی زخم موجب خونریزی شود.
  • برای به حداقل رساندن هر گونه تورم، یک کیسه یخ بر روی طرفی از صورت که جراحی انجام شده است قرار دهید.
  • تحت هیچ شرایطی نباید سیگار بکشید.
  • فعالیت‌های خود را در روز جراحی محدود کنید و پس از اینکه احساس خوبی داشتید می‌توانید فعالیت‌های روزمره خود را از سر بگیرید. اگر فعال باشید، قلب بیشتر می‌تپد و امکان خونریزی بیش از حد و ضربان در محل زخم افزایش پیدا می‌کند.
  • هنگام مسواک زدن ، بیمار نباید ناحیه ای را که جراحی ایمپلنت دندان انجام شده مسواک بزند زیرا این ناحیه حساس است و ممکن است لثه خونریزی کند. بنابراین باید با دقت و دقت زیاد مسواک زد.
  • لازم است بیمار در صورت تغییر در پروتز و شل شدن پیچ لثه سریعاً به پزشک خود مراجعه کند.
  • مراقبت های لازم در هفته اول پس از جراحی شامل مراقبت های معمول زخم در دهان ، استفاده از دهان شویه مخصوص و دهان شویه ضد عفونی کننده (مانند دهان شویه کلرهگزیدین) ، جلوگیری از جویدن غذا با کاشت و مصرف غذاهای نرم ، استفاده از داروهای ضد درد و آنتی بیوتیک ، پرهیز از مصرف از سیگار کشیدن ، و مسواک زدن منظم دندان ها به غیر از محل کاشت.
  • برای اینکه دوام و ماندگاری دندان جایگزین که با روش ایمپلنت برای شما فراهم می‌ شود را افزایش دهید، باید مراقبت‌ هایی را در بلند مدت انجام دهید. زمانی که ایمپلنت جدید و لثه اطراف آن بهبود یافت و دندان‌ جایگزین در دهان قرار داده شد، باید مانند دندان‌ های طبیعی خود از آن مراقبت کنید. تغذیه سالم و درست، مسواک زدن و استفاده از نخ دندان دو مرتبه در روز در کنار مراجعه منظم به دندانپزشک از مهمترین مراقبت‌ های بلند مدت بعد از عمل ایمپلنت به شمار می‌ روند.
  • انواع مختلفی از مسواک و نخ دندان در بازار موجود می‌ باشد که افراد بعد از عمل ایمپلنت باید بهترین و مناسب‌ ترین آنها را انتخاب نمایند. مسواک مخصوص بعد از ایمپلنت باید نرم باشد و از نخ دندان بدون موم باید استفاده گردد.
  • باید در هنگام مسواک زدن بخیه ها دقت شود. در برخی موارد پزشکان از بخیه های قابل جذب استفاده می کنند اما اگر بخیه های استفاده شده در کاشت دندان بیمار از نوع طبیعی باشد ، باید حدود یک هفته بعد برای برداشتن بخیه ها مراجعه کند.
  • بعد از 24 ساعت کاشت دندان ، بیمار باید به تغذیه آنها توجه کامل داشته باشد زیرا نوشیدن مایعات داغ مانند چای به دلیل حساسیت عصب دندان مناسب نیست. در این مدت از خوردن غذاهای نرم که نیازی به جویدن و فشار آوردن روی سطح دندان ها ندارند ، خودداری کنید.

سوالات متداول در خصوص ایمپلنت دندان

اگر سوال و یا نکته ای در ذهن دارید که راجع به آن صحبت نشد میتوانید با بیان کردن آن در قسمت نظرات به سرعت از پزشکان ما پاسخ دریافت نمایید.

در صورتی که تحلیل استخوان فک در مراحل اولیه خود باشد؛ جایگزین کردن دندان با ایمپلنت به عنوان ریشه مصنوعی که تقریباً همان تأثیر ریشه طبیعی را بر تقویت و رشد استخوان فک ایفا می کند؛ تاثیر بسزایی در درمان تحلیل استخوان فک دارد. در صورتیکه تحلیل استخوان فک شدید باشد پیش از کاشت ایمپلنت نیاز به انجام عمل پیوند استخوان است.
متداول ترین کاربرد پودرهای استخوان در ایمپلنت دندان است که برای ارتقاء کیفیت و تراکم استخوان فک در ناحیه ای که دندان از دست رفته به کار می رود. به طور کلی پودر استخوان برای پیوند استخوان فک و ترمیم نواقص آن مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از انواع پودر استخوان نیز برای بهبود رشد استخوان و افزایش طول استخوان و یا جایگزین شدن با بخش هایی از استخوان که در اثر تصادف یا حمله تومور از بین رفته مورد استفاده قرار می گیرد. پس از پیوند استخوان گردش خون و خونرسانی به استخوان بهتر انجام گرفته و رشد آن را تحریک می کند. علاوه بر این پیوند پودر استخوان پیش از کاشت ایمپلنت موجب جوش خوردن اتصالات استخوان فک، ترمیم استخوان های شکسته و جایگزین شدن با استخوان تحلیل رفته و درمان تحلیل استخوان می شود.
کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت به جای آن تنها به چند دلیل محدود مانند آسیب دیدگی بسیار جدی، عفونت شدید، بیماری لثه، قرار گرفتن دندان زیر خط لثه و بیرون نیامدن آن و به هم ریختن تراز دندانها در فک انجام می‌گیرد. گاهی اوقات می توان ایمپلنت ها را همان روزی که دندان کشیده می‌شود؛ کاشت. اما معمولاً سه تا شش ماه به لثه زمان داده می شود تا پیش از کاشت پایه ایمپلنت بهبود یابد. البته این زمان نباید طولانی شود زیرا طولانی شدن جای خالی دندان در دهان مشکلاتی مانند تحلیل استخوان فک در بیمار ایجاد کرده و در نتیجه کاشت ایمپلنت را نیز با مشکل مواجه می‌کند.
ایمپلنت های دندانی در زندگی کهنسالان حتی بالاتر از ۹۰ سال نیز تاثیر بسیاری دارد. نحوه عمل جراحی و درمان آن نیز با سایر بیماران جوان‌تر مشابه است. معمولا دندانپزشکان به تمام بیمارانی که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند؛ حتی بیماران کهنسال توصیه می کنند که به جای استفاده از دندان های مصنوعی از ایمپلنت های دندانی استفاده کنند. ایمپلنت های دندانی بهترین روش جایگزین کردن دندان از دست رفته هستند و محدودیت سنی برای کاشت ایمپلنت دندان وجود ندارد.
معمولاً دندانپزشکان توصیه می‌کنند که بیماران تا زمانی که می‌توانند پس از کاشت ایمپلنت از کشیدن سیگار و قلیان خودداری کنند. اما اگر نمی توانید به مدت طولانی از کشیدن سیگار خودداری کنید؛ حداقل به مدت دو هفته پیش از انجام ایمپلنت دندان و حدود ۲ تا ۳ ماه بعد از آن باید آن را ترک کنید تا جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک به طور کامل انجام گیرد.
میزان موفقیت این روش درمانی از فردی به فرد دیگر و طبق شرایط سلامتی آنها متفاوت است. می توان گفت که میزان موفقیت ایمپلنت برای یک فرد سالم با بهداشت دهان و دندان و ایمنی مناسب بالای 90 تا 95 درصد است.
چیزی به نام ایمپلنت بدون فلز وجود ندارد. تقریبا تمام مواد مورد استفاده برای جایگزینی دندان ها حاوی نوعی یون فلزی هستند. ایمپلنت های دندانی از آلیاژ تیتانیوم ساخته شده اند (شبیه به کاشت مفصل ران/ شانه یا زانو) که بسیار زیست سازگار بوده و آلرژی به آن تا حد زیادی نادر است.
در بعضى شرایط خاص که وضعیت ایمپلنت ایده آل است و صرفا بمنظور اصلاح رنگ و هماهنگى با سایر دندانهاى ونیر شده تصمیم به اینکار گرفته مى شود مى توان دندان ایمپلنت شده را ونیر کرد اما اگر ایمپلنت مشکل داشته باشد نمى توان آنرا با ونیر اصلاح کرد و در این موارد مى بایست روکش ایمپلنت را تعویض کرد.
بله، شما می توانید با تماس تلفنی با شماره های مرکز دندانپزشکی دکتر آیدا ابراهیمی، مشاوره تلفنی بگیرید. در نظر داشته باشید، ممکن است بمنظور مشاوره دقیق، نیاز باشد که وضعیت دندان های شما از نزدیک بررسی شود، که در این حالت می توانید با رزرو و تعیین وقت، نسبت به مراجعه حضوری به مرکز دندانپزشکی دکتر آیدا ابراهیمی اقدام نمائید.

02188055701
02188055702
مرکز دندانپزشکی دکتر آیدا ابراهیمی در خیابان شیخ بهایی تهران، خدمات درمانی و زیبایی دندان از قبیل لمینت سرامیکی دندان، کامپوزیت ونیر، بلیچینگ و سفیدکردن دندان، ایمپلنت و کاشت دندان، پروتز دندان، درمان ریشه دندان و اصلاح لبخند را ارائه می دهد.
بله. شما می توانید با دادن پیغام به شماره واتساپ مرکز دندانپزشکی دکتر آیدا ابراهیمی، و ارسال عکس دندانتان، از دکتر آیدا ابراهیمی مشاوره رایگان دندانپزشکی بگیرید.
شماره واتساپ مرکز دندانپزشکی دکتر آیدا ابراهیمی »  09396766541
آدرس مرکز دندانپزشکی دکتر آیدا ابراهیمی به شرح ذیل می باشد:
تهران، ونک، میدان شیخ بهایی، برج صدف، طبقه ی دهم، واحد ۱۰۴

لوکیشن مرکز دندانپزشکی دکتر آیدا ابراهیمی را در قسمت تماس با ما می توانید مشاهده کنید.
در حال حاضر مرکز دندانپزشکی دکتر آیدا ابراهیمی در روزهای شنبه، دوشنبه و سه شنبه از ساعت 10 صبح الی 19 مراجعه کننده می پذیرد.

کلیه خدمات زیبایی و درمانی دندان

شما میتوانید برای اطلاع از طرح دقیق درمان و اطلاع از هزینه ها با شماره های ما تماس بگیرید و برای ویزیت حضوری رایگان به مطب دندانپزشکی دکتر آیدا ابراهیمی مراجعه فرمائید.