برخی عادتهای غذایی خاص به عنوان عادتهائی که باعث خرابی براکت های ارتودنسی میشوند، شناخته شدهاند. وقتی بهداشت دهان به خوبی رعایت شود، براکت دندانها هیچ تاثیر بدی بر دندانهایتان نمیگذارد. به جز حفظ بهداشت دهان، لازم است که نسبت به آنچه میخورید و عادتهای غذاییتان، دقیق باشید. در واقع برخی غذاها و عادتهای غذائی میتواند باعث خرابی براکت های ارتودنسی به کار رفته در دهان شما شده و ممکن است سبب افزایش دفعات ملاقات شما با دندانپزشک جهت ترمیم آنها و طولانیتر شدن دوره درمان گردد. بنابراین برخی قواعد پایه برای به حداقل رساندن این آسیب ها توصیه میشوند.
ارتودنسی، قطعاً بعد از به پایان رسیدن درمان، لبخند زیبائی را به همراه خواهد آورد. در برخی موارد لازم است تغییراتی را در رژیمهای غذائی خود به وجود آورید تا جلوی آسیب دیدگی براکت دندانها گرفته شده و درمان ارتودنسی طولانیتر نشود.
وقتی براکت ارتودنسی روی دندانهای شما مورد استفاده قرار گرفتهاند اجتناب از مصرف یا حتی کنار گذاشتن کامل برخی غذاهای خاص از رژیم غذایی، جهت پیشگیری از خرابی یا شل شدگی براکت ها لازم است.
همچنین گاهی ممکن است لازم باشد تغییری در نحوهی جویدن غذاها در دورهی درمان ارتودنسی به وجود آورده یا نسبت به جویدن غذا احتیاط کنیم تا از خرابی یا آسیب دیدگی اجزای ارتودنسی، سیمها و براکت ها که مورد استفاده قرار گرفتهاند، اجتناب کنید.
غذاهای سخت و خشک
غذاهای سخت و خشک به این دلیل که خطر بالاتر شکستگی یا جدا شدن براکت های ارتودنسی را در پی دارند. مصرف چنین غذاهائی در دورهی درمان مطلقا ممنوع بوده و باید آنها را از رژیم غذائی خود حذف کنید.
- سبزیجات خام (هویج، کرفس، تربچه و غیره) و میوههای تماماً خام مانند سیب و میوههائی که هنوز کامل نرسیدهاند.
- آجیل بسیار سفت مانند بادام، بادام زمینی، فندق، پسته.
- آبنباتهای سفت
- سیب زمینی سرخ شدههای کوچک و سفت یا آنهایی که لبههایشان بیش از اندازه سرخ شده است.
خوردنیهای چسبناک
مصرف خوردنیهای چسبناک نیز در دورهی درمان ارتودنسی ممنوع است.
دیدگاهتان را بنویسید